Διαμαρτυρία για τον διαγωνισμό 3Κ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στον ΑΣΕΠ πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Γενάρη η ΠΟΕ ΟΤΑ, για το ζήτημα του διαγωνισμού 3Κ που έγινε στις αρχές του 2018 και ακόμα δεν έχουν βγει οριστικά αποτελέσματα επιτυχόντων.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και το Σωματείο Εργαζομένων στον ΑΣΕΠ. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ με το ζόρι δεσμεύτηκε ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα βγουν στα τέλη Φλεβάρη. Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και γι’ αυτόν το λόγο εκτιμά ότι τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να βγουν πριν τις 15 Μάρτη. Να σημειωθεί ότι το Σωματείο βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, ακριβώς λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο Γ. Δασκαλάκης, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, υπογράμμισε: «Τα αποτελέσματα των δύο συναντήσεων ανέδειξαν, κι αυτά, τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ακόμα και για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαγωνισμού. Από εκεί και πέρα, ο διαγωνισμός δεν ικανοποιεί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Η μόνη λύση είναι να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλα τα σωματεία των δήμων να υιοθετήσουν την πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και να συμμετέχουν στη σύσκεψη που οργανώνει στις 30/1 για την οργάνωση του αγώνα, που στόχο θα έχει την κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s