Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μαζική σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων 17 εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση του ΠΑΓΝΗ και του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, «αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πραγματικά να διώξει τους εργολάβους, θα μετέτρεπε εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν να είναι όμηροι, να πάψει η ανακύκλωση της ανεργίας. Ο στόχος όμως δεν ήταν αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο και 14ο μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρα κ.λπ. Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε στόχο τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου, άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων, οι οποίες καταργήθηκαν με ευθύνη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε μια νύχτα».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις γνωστές απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και τις εκάστοτε διοικήσεις ότι «δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος», ο Δ. Βρύσαλης τόνισε ότι με την επικείμενη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης η κυβέρνηση δεν έχει πια προσχήματα, πρέπει να προχωρήσει η κατάργηση όλων των σχετικών διατάξεων όπως ήδη απαιτούν Ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης των αγώνων, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων που έχουν εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στις αρχές Φλεβάρη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s