Και στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν μόνιμη και σταθερή δουλειά οι συμβασιούχοι (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά», οι εργαζόμενοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαδήλωσαν σήμερα Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη, την απαίτησή τους για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης που τους κλείνει την πόρτα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στη συγκέντρωση των σωματείων του δημοσίου που πραγματοποιήθηκε στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Διαμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, να δεχθούμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις «ορισμένου» χρόνου, που διαρκούν δεκαετίες και πλέον ως κανονικότητα.

Αποφασίσαμε να ενώσουμε την φωνή μας, μ’ όλους τους συναδέλφους μας πανελλαδικά και να ζητήσουμε – ως αρχή- την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 103 του συντάγματος και κάθε άρθρου που λειτουργεί ως εμπόδιο για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. (…) Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αφορά όλους, μόνιμους και συμβασιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι αγώνας κοινός. Γιατί η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στην κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ, καθώς και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Εκεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε το πλαίσιο με τα αιτήματά τους που είναι:

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εδώ και τώρα μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην παιδεία, στην υγεία, στην δημόσια και τοπική διοίκηση, σ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Λεφτά για την μόνιμη εργασία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s